WIE BEN IK?

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Ronald de Kraker, geboren in 1973. Met enthousiasme en passie werk ik al geruime tijd in de gezondheidszorg.

Mijn affiniteit in het werken met mensen gaat terug naar mijn kindertijd. Al op jonge leeftijd ga ik om met mensen die aandacht en ondersteuning van anderen nodig hebben. Als kleine jongen ga ik regelmatig met mijn vader mee naar zijn werk bij stichting Philadelphia, waar hij mensen met een verstandelijke beperking begeleidt. In de contacten die ik daar heb ervaar ik hoe het is om samen te zijn met hulpbehoevende mensen. Daar is mijn interesse en betrokkenheid naar mensen ontstaan.

In 1993 start ik met de opleiding Psychiatrisch Verpleegkundige, die ik in 1996 af heb gerond. Sindsdien ontwikkel ik mij en zet ik mij breed in binnen de gezondheidszorg. Na het behalen van mijn diploma ben ik lange tijd werkzaam in Amsterdam. Daar werk ik als psychiatrisch verpleegkundige bij de opname-afdeling van de Valeriuskliniek. Vervolgens zet ik mij in als hulpverlener binnen de dak- en thuislozen organisatie HVO, Hulp Voor Onbehuisden. Daarna ben ik ruim vier jaar actief als gezinsbegeleider bij de Stichting de Triangel. Om vervolgens de overstap te maken naar Nove in Apeldoorn, waar ik gezinsmaatschappelijk werker ben. Sinds 2004 ben ik werkzaam bij de RIBW, nu Riwis zorg & welzijn in Apeldoorn. Waar ik vanaf 2006 ambulant begeleider ben. In 2013 start ik als zelfstandige met Begeleiding Op Maat. Waarbij ik mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen ondersteun.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan heeft mij gebracht tot het HBO werk- en denkniveau wat ik nu heb. Het werken met mensen die hulp en ondersteuning vragen, doe ik met groot enthousiasme en plezier.